Duiker sloot het booreiland af en vindt het drie jaar later in werkende staat

Een verhaal als dit hoor je niet elke dag, dus dit is het waard om te delen.

In 2016 moest een duiker zijn uitrusting dumpen tijdens een driftduik in Noorwegen.

Houd bij het lezen van dit bericht rekening met het volgende. Dit is geen betaalde advertentie of aanbeveling voor deze apparatuur en/of de fabrikant ervan.

Dit is een verhaal dat de moeite waard is om verteld te worden vanwege de omstandigheden waaronder het zich heeft afgespeeld. Wanneer hoor je ooit dat iemand zijn/haar tuig verliest tijdens een duik? Toen ik hem, op miraculeuze wijze, drie jaar later, bij toeval, in werkende staat tegenkwam tijdens een soortgelijke duik. Verbazingwekkend genoeg lag het drie jaar lang op de zeebodem op 25 meter hoogte en functioneerde het nog steeds.

Dit is precies wat er met Per Wichstadt gebeurde.

Per legt uit:

“Ik heb in 2016 deelgenomen aan een grensduik, waarbij ik onder de oude Svinesund-brug in Noorwegen door naar Zweden ging. Het rechte stuk tussen Noorwegen en Zweden is hier op zijn smalst en er staat een zeer sterke getijdenstroming en het zicht is extreem slecht, misschien 1-2 meter. Die keer kwam ik onder water in de problemen en een reeks gebeurtenissen leidde ertoe dat ik het grootste deel van mijn tuig dumpte om te blijven drijven. Ik was er vrij zeker van dat iemand anders de uitrusting zou vinden, er waren tenslotte 10-15 duikers in het water. Helaas heeft niemand het door de sterke stroming en het slechte zicht kunnen vinden.”

“Ik heb dit jaar weer meegedaan aan de grensduik en wat weet je, ik zwom direct in mijn oude uitrusting op 25 meter diepte. Wat een vreemd gevoel om de oude apparatuur in dit troebele water te zien. Sommige krabben hadden mijn spullen als thuis gebruikt. Na enige tijd konden we mijn uitrusting naar de oppervlakte tillen.”

H/T “The Lost Reg” – ApexDiving.com

Hij was aan het duiken met een XTX50 ademautomaat. Daarom wilden de mensen van Apeks, toen dit verhaal bekend werd, uiteraard de toezichthouder in handen krijgen. Ze wilden de duurzaamheid en prestaties ervan testen na zo’n extreme test.

Zoals geciteerd door de mensen van Apeks:

Toen we de toezichthouders van Per ontvingen, was onze eerste taak het verwijderen van de krabschelpen, stenen, zeeleven en zand die zich in de loop van de drie jaar in de regs hadden opgehoopt. Ondanks de korstvorming die de meeste onderdelen bedekte, draaide de toren van de eerste trap nog steeds soepel en waren de afstellers van de tweede trap nog steeds volledig operationeel.

Omdat we er zeker van waren dat de ademautomaten geen mechanische interventie of onmiddellijk onderhoud nodig hadden, plaatsten we ze rechtstreeks op onze ANSTI-machine om een ​​duik te simuleren en te zien hoe ze onder water presteerden. Toen we ons realiseerden dat hun tussendruk nog steeds op de fabrieksinstellingen stond, was het duidelijk dat we een goede test tegemoet gingen.

H/T “The Lost Reg” – ApexDiving.com

Bekijk deze korte video van hun ANSTI-ademhalingssimulatortest in deze korte videoclip hieronder.

H/T “De verloren regelaar” – YouTube-video van Apeks Diving

Ik vraag me af welke omstandigheden ertoe hebben geleid dat hij zijn tuig moest dumpen? Dus Per, als je dit bericht tegenkomt, kun je hier dan meer details over delen (bij voorbaat bedankt 🙂)

Afbeeldingenbron: YouTube-clips

Klik hier voor meer informatie op apeksdiving.com

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Scubacompany.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart