The Padi Gateway

Living the dream

Wie kent de droom niet!? Weg van de westerse wereld en samenleving. Leven in een subtropisch paradijs waar meestal de zon schijnt en alle dagen in elkaar overvloeien.  Maar hoe onderhoud je jezelf en waar ga je van leven!? En dan weet je het… Tadaaa…. Je gaat duikleraar worden!!. Houd rekening met veel werk, lange dagen en een, naar Nederlandse begrippen, laag salaris. Daarvoor krijg je wel wat terug. Een buitenleven in een ritme vele malen langzamer dan zoals we dat in de westerse wereld zijn gewend. Veel zon en een kleurtje dat daarmee samen gaat. Is dat wat!? Ok!! Besluit is genomen!? Wat is de eerste stap!? Een hoop centen sparen om een en ander te kunnen bekostigen. Duikleraar wordt je namelijk niet zomaar en het zal even duren voordat het een rendabele zaak zal zijn. Stap een!? Je eerste duikbrevet halen.

De weg er naar toe

Het traject naar die droom toe is relatief lang of kort. Alles hangt af van je eigen planning en tijdsbestek. Om duikleraar te worden zal je de papieren moeten halen die je kennis en know how aangaande duiken en lesgeven onderschrijven. Dat begint met het halen van je PADI open water diver  en dat is slechts het begin. Na je open water zal je een open water advanced moeten halen waarna de reis pas echt begint. De volgende stappen zijn EFR, Rescue een internship als DMT dat zoveel betekent als Dive Master in Training. Je wordt dan de assistent van een al gecertificeerde duikleraar om de ins en outs van het lesgeven onder de knie te krijgen. Die eerste tranches kosten alleen maar en ook tijdens de DMT periode zal je geld mee moeten nemen. Pas na het halen van je Dive Master ga je ‘echt’ verdienen. Het is zaak een duidelijk financieel en operationeel plan op te zetten.

padi_scuba__courses

Waar wil je heen?

Als eerste zal je dus moeten zorgen voor genoeg financiële middelen om daarna te beslissen waar je de opleiding gaat volgen. Er zijn geen vaste opleidingskosten te definiëren. Het halen van een duikbrevet in Boca Raton in de Verenigde Staten zal een stuk duurder zijn dan hetzelfde brevet in Koh Tao, Thailand. In Nederland kost het halen van een Padi Instructor course (OWSI) vanaf een Dive Master positie rond de 2,5 duizend euro. Je wordt dan ook geacht al over je eigen uitrusting te beschikken. Denk goed na over waar je dat gaat doen aangezien het netwerk dat je opbouwt tot aan je certificering erg belangrijk is. Doorstromen vanuit een stage naar een betaalde baan is ook in het duikerswereldje een vaker voorkomend gegeven.  Dat zal, mits het talent en de passie daar zijn, lukken maar voor dat zo ver is ben je in tijd een stuk verder en qua financiën een stuk lichter! Succes!!

Reacties zijn gesloten.