De 5 mooiste duikplekken ter wereld

1. Great Barrier Reef in Australië

Uitgestrekt over meer dan 345 duizend vierkante kilometer ligt aan de oostkust van Australië het Great Barrier Reef. Uniek in opmaak en grootte bestaand uit meer dan 3 duizend afzonderlijke rif systemen en honderden eilanden. Habitat voor meer dan 1,5 duizend verschillende soorten vis en meer dan 4 duizend soorten weekdieren. Het walhalla voor de duikgemeenschap en ongeëvenaard in schoonheid en diversiteit. Met stip onze nummer een van dit lijstje.

the-great-barrier-reef-facts-for-kids-turtle-and-clownfish

2. Great Blue Hole in Belize


Op zo’n vijftig kilometer van de kuststad Belize City, gelegen in het centrum van het Light House rif bevind zich de Great Blue hole. Een sinkhole van 300 meter doorsnee en zo’n 125 meter diep. Ook hier kan je duiken in kristalhelder water in het gezelschap van duizenden verschillende de soorten tropische vissen en andersoortige zeedieren. Een vijf sterren duiklocatie die, in het hart van de Cariben net zoals onze nummer een unieke duikervaring bied.

belize-blue-hole

3. Barracuda Point in Maleisië


Aan het noord oosten van Borneo, oostelijk van Tauwan liggen de Sipidan eilanden. Een eilandgroep bestaand uit drie eilanden met Hagelwitte stranden en een blauw groene zee. De Sipidan eilanden staan bekend om de gigantische hoeveelheden vis die hier rondzwemmen. De kans dat je hier weinig of geen marine life tegenkomt is nagenoeg nihil. Op Barracuda Point hebben we het zelfs over zonverduisterende hoeveelheden. Bucketlist material voor de duikliefhebber.

4. De Rode Zee in Egypte


Gelegen op de grens tussen Azië en Afrika ligt de meest langgerekte binnenzee ter wereld. Door de beschutte geografische locatie is het een ideale duik locatie aangezien de helderheid van het water nauwelijks word beïnvloed door rivieren en zeestromen. Thuishaven voor zo’n 12 honderd verschillende soorten vis en rijk aan spectaculaire koraalriffen. Voor ons Europeanen is het ook de dichtstbijzijnde plek waar gedoken kan worden in een zee met koraalriffen van dit kaliber.

01

5. Tubbataha in de Filippijnen


In het midden van de Sulu zee tussen de eilanden Palawan en Mindanao ligt het Tubbataha rif. Het rif is alleen met een live board trip te bezoeken aangezien het bijna honderd kilometer van de kust ligt. Naast de grote hoeveelheden tropische vissen en koraalriffen zijn hier ook met regelmaat manta rays te zien. Je kan er meer dan 13 verschillende soorten haaien vinden en ook groot aantal zee schildpadden vinden er een thuis. Luilekkerland voor duikers.

maxresdefault

Reacties zijn gesloten.