De drie beste duiklocaties van Thailand

Thailand is een paradijs voor duikers, maar met talloze duiklocaties is het moeilijk om een keuze te maken. Hieronder een overzicht van de drie beste duiklocaties in Thailand.

1. Hin Daeng

Hin Daeng

De meest diverse duiklocatie van Thailand is Hin Daeng, dit is precies de reden waarom het ook wel als de beste duiklocatie van Thailand bestempeld kan worden. De rotswand op deze locatie is enorm steil en helemaal begroeid met kleurrijke koralen. Daarnaast zijn er talloze zeebewoners te zien: onder andere spookfluitvissen, harlekijngarnalen en vleermuisvissen houden zich op bij de rotsen. Op de zandbodem is het ook nog mogelijk om luipaardhaaien tegen te komen. Wie na een bezoek aan Hin Daeng nog niet genoeg heeft gezien, kan ook nog een bezoekje brengen aan het nabijgelegen Hin Mouang.

2. Richelieu Rock

Richelieu Rock

Op ongeveer vijftien kilometer ten oosten van de Surin eilanden is Richelieu Rock te vinden. Deze duiklocatie valt op door een rots die alleen bij eb boven het water uitkomt. Omdat de plek op open zee ligt, zijn er genoeg mogelijkheden om grote vissen tegen te komen. Onder andere walvishaaien, manta’s, adelaarsroggen en luipaardhaaien zijn te zien. Maar ook de wat kleinere hengelaarvissen, gestreepte garnalen of zeepaardjes kunnen gespot worden. Eerdere bezoekers van Richelieu Rock waren enthousiast over deze locatie.

3. King Cruiser

King Cruiser

De King Cruiser is een voormalige veerboot die in 1997 zonk toen het de rots Him Jom raakte. Sindsdien is het schip een geliefde locatie onder duikers. Het wrak is inmiddels een natuurlijk rif geworden waar ook veel scholen vissen doorheen zwemmen. Sinds 2004 gaat de staat van het schip helaas achteruit door corrosie. Daarom is het zeker de moeite waard om het schip te gaan bezoeken nu het nog kan. Wanneer je hier gaat duiken is het wel belangrijk om rekening te houden met de stroming, die kan soms erg sterk zijn.

Meer weten?

Wie meer wil weten over deze drie bestemmingen, of een overzicht wil van alle duikbestemmingen in Thailand kan hier of hier kijken.

Reacties zijn gesloten.