Griekenland gooit het over een nieuwe boeg

Duitse politici pleiten voor een premie die burgers overhaalt nog deze zomer spontaan in Griekenland met vakantie te gaan. De extra toeristen moeten helpen de economie in het door schulden geteisterde land aan te zwengelen.

Erwin Lotter, bondsdaglid van de liberale FDP, zegt in de Bild ‘De Grieken zijn zeer gastvrij. Het zou zinvol zijn als er een soort lastminutepremie voor reizen naar Zuid- Europa tot stand komt. Op die manier zijn zowel Duisters geholpen als landen zoals Griekenland die dringend meer toeristen nodig hebben. De politiek moet samen met de industrie voor prikkels zorgen.’

Persoonlijk vind ik het zorgwekkend dat mensen met premies gelokt moeten worden om op vakantie richting Griekenland te gaan. Zelf ben ik vorig jaar op vakantie geweest in Griekenland, in Chersonisoss om precies te zijn. Persoonlijk was ik geen grote fan van de lokale Grieken. Een vriend van me viel met zijn hand in het glas waardoor hij opgenomen moest worden in het ziekenhuis. Gelukkig had hij in Nederland een goede verzekering waardoor hij overgeplaatst kon worden naar een privékliniek. Aangezien het eerste ziekenhuis waarin hij terecht kwam niet bepaald omkeek naar zijn patiënten. Zo gingen de deuren ’s nachts op slot en was het nergens mogelijk om drinken te krijgen. Mocht u erover denken om toch nog naar Griekenland af te reizen zorg er dan voor dat u al uw zaken goed geregeld heeft.

Reacties zijn gesloten.