Nieuwjaarsduik dit jaar bijzonder populair

Ongeveer 360 000 mensen hebben op nieuwjaarsdag de traditionele duik in het water genomen. Het is bijzonder dat er zoveel mensen de duik hebben genomen.

 

Vorig jaar trotseerden 27 duizend mensen de kou van het water. Dit jaar werd op 89 locaties in het land een nieuwjaarsduik georganiseerd op zondag. Scheveningen is de plek waar de nieuwjaarsduik van origine vandaan komt. Dus daar zie je elk jaar dan ook vele mensen kleumend in zwembroek of bikini staan om de zee in te rennen. In Scheveningen trotseren dus de meeste mensen de kou.

 

De 10. 000 kaarten waren om half twaalf al uitverkocht, een half uur voordat de duik plaatsvond. Dit is blijkbaar nog nooit eerder gebeurd, meestal werden de laatste kaarten pas tegen 12.00 verkocht. Blijkbaar was dit jaar dus een record aantal mensen voor de nieuwjaarsduik.

 

Het enthousiasme van de nieuwjaarsduikers had hoogstwaarschijnlijk te maken met het zachte weer zei de zegsvrouw. Volgens haar heeft het zeewater nu een temperatuur van 8 graden wat ten opzichte van vorig jaar 4 graden warmer is.

Vorig jaar werden duiken op 20 plekken afgelast vanwege de vrieskou. De organisatie van de Schevenigse nieuwjaarsduik verwees mensen die achter het net visten naar andere nieuwjaarsduiken in het land. Anderen kozen ervoor wel een nieuwjaarsduik te maken in Scheveningen alleen niet op het terrein van de officiƫle nieuwjaarsduik.

Reacties zijn gesloten.