Duiken in het buitenland

Het zal geen nieuws zijn dat het in Nederland erg moeilijk wordt om mooie dingen te zien tijdens het duiken. Nederland beschikt niet over mooie helderblauwe zee in combinatie met prachtige koraalriffen. Kortom buiten duiken doe je in het buitenland.

 
Maar waar gaat u dan heen? Dit zijn de top 5 locaties om te duiken:

  • Egypte – Rode Zee
  • Turkije - Egeïsche Zee
  • Nederlandse Antillen
  • Maledieven
  • Indonesië – Great Barrier Reef

In bovenstaande gevallen is het wel echt een organisatie om “even” te gaan duiken. U kunt het ook dichter bij huis zoeken natuurlijk. Even een weekendje eruit om de wonderen van de natuur van dichtbij te kijken. Wat dacht je van bijvoorbeeld grotduiken in Frankrijk? En het is nog makkelijk bereikbaar met de auto ook!

Om diverse duikgebieden te bereiken is het makkelijk om een auto te hebben of een auto te huren op vakantie. Echter komen hier meer dingen bij kijken dan je denkt, daarom hebben tot slot nog 2 tips voor u.

1. Mensen die vaak met de auto naar het buitenland gaan moeten extra aandacht besteden aan het uitkiezen van een goede autoverzekering. Verzekeringsmaatschappijen verschillen erg in de mate waarin ze schade en bijkomende kosten in het buitenland dekken. Of u inderdaad recht hebt op vergoeding van kosten die in het buitenlang worden gemaakt hangt af van het type autoverzekering wat u afsluit.

2. Zorg dat u aangesloten ben bij de ANWB

De ANWB is in Nederland een van de beste wegenwachten en hebben dan ook diverse services die ervoor zorgen dat u in het buitenland ook geholpen wordt bij bijvoorbeeld een ongeluk of pech.

 

Reacties zijn gesloten.